Yardım metninin çevirisi
İhtiyaçlarınıza en uygun olan kurulum türünü seçiniz.
Kurulum sırasında kurulumun yapılacağı disk bölümünde bulunan bilgiler silinecektir.
Bu kurulumlar arasındaki farklar ile ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için Red Hat Linux Kurulum Kılavuzuna bakınız.
Seçeneklerin çevirisi
Personal Desktop (Kişisel Masaüstü)
Dizüstü ve masaüstü bilgisayarları için uygundur. Bir grafik masaüstü ortamı kurmak için bu kurulum türünü seçebilir, ev veya masaüstü kullanımı için ideal bir sistem oluşturabilirsiniz.
Workstation (İşistasyonu)
Bu seçenekte, sistem yönetimi ve yazılım geliştirmek için gereken araçlarla bir grafik masaüstü ortamı kurabilirsiniz.
Server (Sunucu)
Dosya ve yazıcı paylaşımı, web ve ftp sunucusu gibi hizmetleri sunmak istiyorsanız bu kurulum türünü seçin. Ek hizmetleri ayrıca etkinleştirebilir ve isterseniz bir grafik masaüstü ortamı kurabilirsiniz.
Custom (Kişiselleştirilmiş kurulum)
Kurulum süreci üzerinde tam denetim sağlamak istiyorsanız bu kurulum türünü seçin. Kuracağınız yazılım paketlerini seçebilir ve kimlik kanıtlama ile ilgili tercihlerinize uygun seçimler yapabilirsiniz.
Disk Bölümleme Ayarları
Yardım metninin çevirisi
Bir Linux kurulumu sırasında bir yeni kullanıcının karşısına çıkan en büyük engellerden biri disk bölümlemedir.
Otomatik bölümleme seçeneği ile disk bölümleme araçlarına ihtiyaç kalmadan bağlama noktalarını atayabilir, disk bölümlerini oluşturabilir ve kurulumunuz için yer ayırabilirsiniz.
Bölümlemeyi kendiniz yapmak isterseniz, Disk Druid disk bölümleme aracını seçiniz.
Back düğmesini kullanarak geriye dönerek farklı bir kurulum seçebileceğiniz gibi Next düğmesine tıklayıp bu kuruluma devam edebilirsiniz.
Seçeneklerin çevirisi
Otomatik disk bölümleme seçeneğinde, diskiniz seçtiğiniz kurulum türüne bağlı olarak bölümlenir. Ayrıca, disk bölümlemesi bittikten sonra isterseniz bölümlemeyi kişiselleştirebilirsiniz.
Elle disk bölümleme aracı olan Disk Druid, etkileşimli bir ortamda diskleri bölümlendirmenizi mümkün kılar. Dosya sistemi türünü, bağlama noktalarını, bölüm boyutlarını ve daha bir çok özelliği belirleyebilirsiniz.
Otomatik bölümleme
Disk Druid ile elle bölümleme
Lider : Doğru İşleri Yapar Yönetici : İşleri Doğru Yapar